Aranyrudat talált a tóban, megtarthatta a lány


Még 2015. augusztus közepén történt, hogy egy tizenhat éves német lány, feredőzésének közepette egy fél kilós aranyrudat talált az Ausztriához közeli, bajorországi König-tóban. Jó két méter mélyen volt a kincs, de ő kitartóan addig piszkálta, bökdöste a lábának végével, amíg ki tudta emelni. Akkor aztán megragadta, a vízből kilábalt véle, és a rendőrség kezére adta, mert becsületes megtaláló volt.

Bakfis lelte arany

Bakfis lelte arany

Majd’ hat hónapig tartó nyomozás vette kezdetét, melynek során semmit sem tudtak kideríteni. A rúdról kivakart azonosítószámot valahogy még sikerült rekonstruálni, de sem a tulajdonost vagy akár az eredeti vásárlót nem találták. Így aztán a fél kiló arany, a Deguss verde terméke, az esseni leányé lett.

Günther Adolph, a helyi rendőr megköszönte szépen a tinédzsernek a tisztességes viselkedést, aki azonban a személyazonosságát nem fedte fel.

Egy ideig tartotta magát a nézet, hogy a rúd talán a régi idők összerabolt náci aranyának a része, de a hatóságok többször is megerősítették, hogy nem, nem, nem és nem!

Aranyrúd a német tóban

Aranyrúd a német tóban

Források